Olipa kerran Chika joka oli töissä vanhalla kauan ennen syntymääni rakennetulla omakotitalolla, jonne tehtiin remonttia periaatteella kaikki auki ja uutta pintaa tilalle. Siellä sitä oli lattiat auki ja osa lattioista jo laudotettuki uudestaan kun sitten auottiin ja siivottiin keittiön lattioita. Keittiössä oli ollut joskus vuosia aikaisemmin jonkin asteinen vesivahinko, jonka takia osa lattian vasoista eli tuki puista oli lahonnut ja siinä sivussa myös osa niiden vierellä olevista lattialaudoista.  Kyseessä siis rossipohja eli tämä rakennelma joka on piilossa valmiin lattian alla. Puu taloissa. Siellä siis oli tämä laho vaurio jota sitten olimme alkamassa tutkimaan tarkemmin ja tästä johtuen purkamisesta innostunut Chika rupesi lapioimaan puruja pois yhdestä sellaisesta väliköstä lattiassa, jonka toisessa reunassa tämä kyseinen vaurio oli. HUH HUH sitä purun lapiointia!

Se on sitten kyllä niin ihanaa hommaa kun on 35cm paksu kerros erittäin tiiviisti tampattua kuivaa purua lapiotavana pois sellaiselta metrin leveältä ja kolme metriä pitkältä alueelta. Sieltä sit vielä kaikki paperit alta pois ja puu pinta näkyviin. Noh siinä sitten olin about puolet siitä kohtaa saanu raivattua ja lähdin välissä viemään takkia ja hanskoja eteiseen kun tuli niin pirun kuuma siinä lapioidessa. Tulin sitten takaisin ja tietenkin lyhintä reittiä joka oli kulkea olkkarin läpi makkariin ja siinä se raivaus paikka sitten olikin. Makkarin ja keittiön väliseinän paikkeilla. Niin siitä oli siis jo lapioitu osa jo paljaaksi, jolloinka lattioiden välinen korkeus ero oli sen 35 cm. Astuinpa sitten siihen paljaaksi siivotulle laudoituksella ja RÄKS!!

Seuraavassa hetkessä oltiinkin "polvillaan" lattialla puoliksi kellarissa!  Jipii.. Tätä mä oon aina halunnu -.-

Päättipä sitten sen lahonneen puun vieressä ollut laudoitus pettää alta kun niistähän oli se toinen pää lahonnut hieman myöskin ja eihän sitä aikasemmin huomattu, ennenkuin vasta nyt. Sinne meni neljä lautaa poikki ja kolisi talon alle ja mä siinä roikuin sitten. ONNEKSI, jos sitä nyt onneksi voi sanoa, putosin niin että mun polvi otti siihen osittain lahonneeseen tukipuuhun enkä pudonnut itsekkin sinne talon alle romujen keskelle, vaan jäin siihen "kiinni". Käsillä sain vähän otettua vastaan sivuilla olevista uusista tukipuista siinä pudotessani joten sekin varmaan vähän vaikutti asiaan etten ihan kellariin asti mennyt.

Ihaninta tapahtuneessa oli se kun pomo vaan tyynen rauhalliseti kysyy keittiön toiselta puolelta "sattuko?" 

Voi jee, ei yhtään xD  Käsihän siinä vähän tärähti ja polvi kolahti mukavasti. Tais siinä nilkkakin vähän taittua mut ei ilmeisesti mitään vakavaa kun vielä pystyy käveleen.

Tää on tätä raksanaisen arkee