Sait 22 pistettä asteikolla 0–30 pistettä. 30 pistettä tarkoitaa hyvin suurta masennuksen todennäköisyyttä.

 Tutkimusten mukaan noin kolmannes niistä ihmisistä, joiden DEPS-pistemäärä ylittää 9 pistettä ja lähes puolet niistä ihmisistä, joiden pistemäärä ylittää 12 pistettä voidaan määritellä masentuneiksi.  Kaikki raja-arvon ylittäneet eivät siis kärsi varsinaisesta masennuksesta.

 
Kyselyllä  saatu tulos ei korvaa terveydenhuollon ammattilaisen tekemää arviota tilanteesta.
 
Osa masennusoireista kärsivistä hyötyy tilanteeseen ymmärtäväisesti suhtautuvien lähimmäisten tuesta  sekä tarvittaessa terveydenhuollon ammattilaisen avusta ja hoidosta.
 
Masennusoireet ovat varsin yleisiä. Väestötasolla niistä kärsii 4–5 % ja elämänsä aikana n. 15% kansalaisista.
 
Onnellisuustestin yhteydessä esiteltävien onnellisuutta edistävien harjoitusten tarkoitus ei ole korvata mielenterveyden häiriöiden, kriisien ja menetysten edellyttämää huomiota ja asianmukaista  käsittelyä, esim. surutyötä tai mahdollisesti  tarvittavaa lääkehoitoa.
 
 
Onnellisuus pisteeni: 43/100
Elämäntilanne pisteet: 45/100
Onnentaito pisteet: 39
 
Ei tainnu mennä kovin hyvin...
 
HARJOITUKSET:
 
Anteeksianto

Harjoitus 1: ANTEEKSIANTAMISEN ASKELEET (VERSIO 1)

  1. Kerro tarkalleen, mitä tapahtui ja miltä sinusta tuntui ja miksi se ei ollut oikein.
  2. Muista, että anteeksianto tapahtuu sinun itsesi vuoksi eikä kenenkään muun.
  3. Anteeksianto ei tarkoita välttämättä sovinnon tekemistä eikä teon katsomista läpi sormien. Olet etsimässä mielenrauhaa.
  4. Etsi hyödyllistä perspektiiviä tapahtuneeseen.
  5. Kun tunnet olevasi poissa tolaltasi, kokeile stressin hallintamenetelmiä ja tapoja rauhoittua.
  6. Lakkaa odottamasta toisilta ihmisiltä sitä, mitä he eivät aio tehdä.
  7. Suuntaa energiasi toisiin tapoihin saavuttaa tavoitteesi riippumatta kokemuksesta, joka loukkasi sinua. Loukkaantumisen vatvominen mielessä ei auta.
  8. Muista, että paras kosto on se, että menestyt elämässä. Sen sijaan, että suuntaat huomiosi loukkaantumisen tunteisiisi ja siten annat loukkaajallesi yhä valtaa elämästäsi, opettele etsimään rakkautta, kauneutta ja ystävällisyyttä ympäriltäsi.
  9. Korjaa vääryyden kokemisen tarinaasi nyt muistuttamaan sankarillisesta päätöksestäsi antaa anteeksi.

Harjoitus 2: ANTEEKSIANTAMISEN ASKELEET (VERSIO 2)

 

  1. Määritelmä. Keskustellaan siitä, mitä anteeksianto on ja ei ole. Se ei esimerkiksi tarkoita vääryyden unohtamista eikä kieltämistä. Se ei myöskään vaadi tekojen oikeuttamista, niiden pois selittämistä esimerkiksi sillä, että teot tehtiin olosuhteiden pakosta. Anteeksianto ei välttämättä vaadi ihmissuhteen palauttamista ennalleen.
  2. Uhrivaihe. Uhrilla tulee olla tilaisuus kertoa koetusta loukkauksesta, kuvailla ja muistella sitä ja siihen liittyviä ajatuksia, tunteita ja käyttäytymistä mahdollisimman tarkasti ja yksityiskohtaisesti. Hän tarvitsee tunteen siitä, että on tullut kuulluksi.
  3. Sitoutuminen. On selvitettävä, onko uhri ylipäätään halukas ja valmis yrittämään anteeksiantoa. Sanallinen tai kirjoitettu lupaus, joka on annettu itselle tai ystävälle, voi parantaa tuloksia.
  4. Empatiavaihe. Pyri ymmärtämään tilanne tekijän näkökulmasta – ota huomioon olosuhteet, jotka johtivat tekoon, sekä tekijän ajatukset ja tunteet ennen tekoa, sen aikana ja sen jälkeen. Se kehittää empatiaa ja tunnetta, että tekijäkin on vain ihminen.
  5. Nöyryys. Muistele aikoja tai tilanteita, jolloin sinä olet saanut anteeksi omia virheitäsi ja miltä se tuntui. Se voi herättää kiitollisuuden ja nöyryyden tunteita ja lisätä valmiutta antaa anteeksi.
  6. Pidä kiinni päätöksestäsi. Mieti tilanteita tai asioita, jotka voivat horjuttaa päätöstäsi jatkossa ja koeta välttää niitä. Pohdi rankkojen kokemusten hyötyjä sinulle kuten esimerkiksi oman empatiakykysi kasvamista, viisauden ja itseymmärryksen lisääntymistä sekä elämänarvojen uudelleenarviointia (Post-traumaattinen kasvu).

Mielenkiintosia ohjeita..

Sitten tuli semmosia ohjeita tavoitteden täsmentämisestä jotka voitte käydä tsekkaamassa täältä:  www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti

 

Sen lisäks että mun pitäis opetella antamaan anteeksi ja ajatelle omia tavotteitani niin tämä testi käski minun myös kehittää sosiaalisia taitojani.

1. Arvostava vuorovaikutus. Ole läsnä, valppaana ja positiivinen.
2. Anna tukesi sille mitä toinen henkilö kertoo tekevänsä.
3.Luottamus. Usko että voit luottaa lähän ihmiseen ja anna sen näkyä.
4. Varaa aikaa hulluttelulle

Puhuttele yhtä uutta ihmistä joka päivä.

Tämä harjoitus tarkemmin täällä: www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti

 

Että semmosia se mulle kerto ku vastailin niihin testin kysymyksiin.
Jos jotain kiinnostaa tuo kyseinen testi niin senhän te löydätte siis täältä: 
elamapelissa.yle.fi/el%C3%A4m%C3%A4-peliss%C3%A4-onnellisuustesti