Silloin joskus kun kävin Tampereella vähän aikaa tuota maalausta opiskelemassa niin meidän viisas maalauksen opemme kertoi tälläisen viisauden että sähkäri on maalarin pahin vihollinen et ne tekee aina jotain mistä on meille maalareille jotain haittaa. 
Nyt sitten huomasin oikein kunnolla Jyväskylän kerrostalo työmaalla että tämä viisaus pitää hyvinkin paljon paikkansa.  Olen toki huomannut sen monta kertaa aiemminkin töitä tehdessä et kyl sielt aika usein löytyy joku juttu missä sitten kirotaan niitä sähkäreitä.

Tällä kertaa homma ilmeini näin: Lähdettiin työmaalta välillä kylälle Buffaan syömään. Lähtiessa laitoin maalipöntöihin kannet päälle niinkuin pitääkin ja laitoin telat ja pensselit siihen kondikseen et ne uskaltaa jättää sinne venaamaan ruokailun ajaksi. No sieltä sitten tultiin syömästä ja pomo mies laittoi toiseen makkariin sitten laminaattia ja kävin siellä kurkkaamassa miten homma on edistynyt ja siinä olohuoneen halki kävellessäni huomasin että yksi niistä kymmenen litran maalipöntöistä oli kylellään siellä lattialla ja kaikki jäljellä ollut maali lojui valtavna lätäkkönä siinä lattialla -.-

Ja syömästä kun tultiin ja mentiin hissillä sinne kuudenteen kerrokseen niin se sähkäri tuli siinä asunnon ulko-ovella vastaan ja kehu lähtevänsä toiselle työmaalle. Eikä mitään puhettakaan mistään kaantuneesta maalipöntöstä. TOSI HIENOA! 
Ja mä olin maalaus hommissa sillä hetkellä justiinsa siellä ihan toisessa päässä koko kämppää ja ihan eri maalillakin vielä. Eikä sinne kämppään jääny ketään muita sillä välin kuin se sähkömies ihan yksin kun me muut lähettiin syömään.

No ei siinä sitten muuta voinu ku keräillä kamat lattialta ennenkö ne jässähtää kaikki siihen maali lammikkoon kiinni ja alkaa kauhoon sitä maalia pois lattioilta. Onneks siitä maalista sai kuitenkin pelastettua vielä suurimman osan ettei tarvinnu sen takia sitten lähtee ostaan uutta maalia. Siinä todettiin sitten TAAS KERRAN että kyllä niist sähkäreist on aina jotain haittaa!

Ja sori kaikille sähkäreille jotka lukee tätä (ehkä) niin älkää ottako henkilökohtasesti.

Totesin siinä sitten sitä sotkua siivotessani et on se vaan helvetin hyvä ettei sinne olkkariin oltu viel ehditty laittaan laminaattia meinaan siinä olis menny sit koko työ hukkaan kun olis joutunu laittaan sen lattian uusiks...
Jotain positiivista sentään siinäkin onnettomuudessa  =)


Kyllä tää maalarin elämä on sitten ihanaa